entree


De entree van de bunker bestaat uit een brede trap naar beneden tot aan de eerste veiligheidsdeur.


Bovenaan de trap is verder alleen dit luik met daarachter een lege betonnen ruimte (volgende foto). Er is een opening van deze ruimte naar de trap (linksboven op de eerste foto). Op deze ruimte komt tevens de luchtpijp van de kantine uit. Dit is de afvoer van overtollige lucht en de ruimte dient als expansievat in het geval van een schokgolf.


Op de foto rechtsboven is de eerste deur gepasseerd en is links de tweede deur te zien. De hoeken zijn er heel bewust in gemaakt omdat gammastraling, dat vrijkomt bij een atoomaanslag, zich voornamelijk rechtlijning voortplant en zo binnendringen van deze straling in de bunker zoveel mogelijk vermeden wordt als de deuren nog open moeten.
Onderin is een klein luik te zien. Hierachter zit een kleine ruimte die gebruikt wordt voor de vuile was. Wanneer mensen die besmet zijn met straling naar binnen gaan moeten zij zich eerst douchen en de vuile kleding af doen. Deze kleding komt via een luik in de douche (rechts op de foto linksonder) in deze ruimte terecht en kan via bovenstaand luik weggenomen worden. Deze ruimte heeft een dubbele functie want dient tevens als expansievat (ook)) voor af te voeren lucht. De afvoer lucht van de beide slaapvertrekken en sanitair verlaat via deze weg de ruimte en komt ook via een overdruk ventiel in het trapgat uit.


De douche bestaat uit twee delen. een vuil deel en een schoon deel. Mensen die binnen komen kunnen zich ontkleden en douchen in de eerste douche, dan doorlopen naar de tweede en dan de bunker verder betreden. Midden in de doucheruimte staat een scheidingshek om die 'route' aan te geven.
Rechts een closeup van de zeepdispencer zoals deze in de douche en ook op andere plekken hangen. Onder een closeup van het luik waar vuile kleding in moet.De derde deur geeft toegang tot de rest van de bunker. deze deur is wel luchtdicht maar minder bomvrij dan de eerste twee deuren.
Na deze deur is links de kantine (op de foto is een stukje van die deur te zien) en rechts een gang naar de slaapvertrekken en andere ruimtes (zie kaart op de hoofdpagina).Hierboven twee closeups van de grendels van de tweede deur. De eerste deur heeft als extra een vergrendeling waardoor de deur afsluitbaar is voor toegang van buitenaf.