luchtbehandeling
Controlekast van de luchtbehandeling. Hier wordt bepaald of het hoofdsysteem of het noodsysteem aktief is en wordt de temperatuur geregeld. Het systeem koelt de lucht met een kompressor die gekoeld wordt met leiding- of bronwater.
De aanzuigbuis van de buitenlucht met rechts de luchtbehandeling van het primaire syteem.
Links de luchtbehandelingskast van het primaire systeem en rechts het noodsysteem. Het primaire systeem is geverfd in kleuren die aangeven wat voor lucht er doorheen gaat. Groen is buitenlucht, blauw is (grof) gefilterde lucht en geel is gerecirculeerde lucht.
De grijze buis (noodsysteem) rechtsboven haalt lucht binnen via een dubbel zandpakket en de motor achter de fietsen pompt de lucht, via het koolstoffilter naar het interne lucht systeem. Als de motor van het noodsysteem uitvalt kunnen vier mensen fietsen om toch voldoende lucht binnen te krijgen.
Een zandpakket van 1 meter hoog met zandkorrels van 1 tot 3mm is in staat lucht volledig te reinigen dat verontreinigd is door zowel biologische, chemische of atomaire aanvallen.
De luchtbehandelings kast met achteraan de bevochtiging en vooraan de verwarming. Oorspronkelijk had het systeem meerdere electrische verwarmingselementen van 1500 Watt per stuk maar die functie is overgenomen door een CV installatie die gekoppeld is aan de luchtbehandeling.
De fietsen waarmee men in geval van uiterste nood, als het normale systeem is uitgevallen, de luchtbehandeling over kan nemen.
Boven het typeplaatje van de luchtpomp van het noodsysteem en onder de koolstoffilters. Een filter is aangesloten en een tweede filter is reserve.