centrale en vluchtroute


De ruimte waar de telefooncentrale stond en het ontsnappingsluik zich bevindt. In het midden de verdeler waar op de linkerstrook de aanvoer binnen kwam en rechts daarvan de uitgaande kabels het gebouw in. de verdeler is losgekoppeld en vervangen door het witte kastje linksboven de verdeler. Linksboven komt de koperkabel de ruimte binnen. Ook deze invoer is helemaal luchtdicht. Links is ook het vluchtluik te zien dat toegang geeft tot de vluchtschacht.


Op de linkerfoto een closeup van de verdeler. Het betreft een ouderwetse verdeler waar de kruisdraden nog op gesoldeerd moesten worden. Op de rechterfoto een lijstje met daarop de nummers van de omliggende bunkers.


Onder en boven twee closeups van de verdeler.Op de bovenste foto de deur naar de schacht en op de onderste foto de schacht zelf. Bovenaan de schacht is een tweede luik dat ook alleen van binnenuit te openen is. Aan de binnenzijde van de schacht zijn later stukken vloerbedekking aangebracht omdat men hoopte dat hier vleermuizen zouden overwinteren maar dat is nooit gebeurd.